9/10

|

1173 reviews
star full star full star full star full star full

Heeft je woning een dakvenster?

Dan is de kans groot dat het er één is van het merk VELUX.

Heb je tijdens de lange en warme zomerdagen ondervonden dat je nood hebt aan een verduistergordijn of zonnescherm? VELUX biedt de oplossing voor de juiste hoeveelheid zon en daglicht!

Bij Verthus vind je verschillende soorten gordijnen van VELUX. Het kiezen en bevestigen van het juiste gordijn is niet altijd eenvoudig. We helpen je op weg!

Creëer de ideale leef- en werkomgeving

Wist je dat we 90 % van onze tijd binnenshuis doorbrengen? Een gezond en comfortabel klimaat in huis is dus zeer belangrijk. Daglicht en frisse lucht zijn noodzakelijke elementen om voor zo’n omgeving te zorgen. Het zijn zaken die ieder van ons dagelijks nodig heeft. Dakramen dragen hun steentje bij, want ze brengen twee keer zoveel daglicht binnen als verticale ramen. Het is dus positief voor het klimaat in je huis om één of meerdere dakramen te hebben.

Daarnaast hebben dakramen ook een positieve invloed op je energieverbruik. Dat komt door de goede isolerende eigenschappen en het optimaal gebruik van natuurlijk daglicht en zonnewarmte. Een teveel aan natuurlijke zonnewarmte kan in de zomer echter onaangenaam worden met slapeloze nachten en te warme leefruimtes tot gevolg. Je kinderen in bed stoppen kan ook een moeilijke opgave zijn, omdat het nog niet donker is buiten. Met de juiste zonnewering, rolgordijnen en verduisteringsgordijnen zorg je voor de perfecte balans om het hele jaar door een ideale leef- en werkomgeving te creëren.

1. Hou de warmte buiten met een Velux zonnescherm

Het zonnescherm van VELUX is uitermate geschikt om ruimtes aangenaam koel te houden op warme, zonnige dagen. Het zonnescherm bevindt zich aan de buitenkant van je dakvenster en blokt zonnestralen af nog voor ze het glas van je dakvenster bereiken.

Wanneer heb je nood aan een zonnescherm?

  • Heb je een dakvenster dat geniet van de zon wanneer de zon de meeste kracht heeft en vaak het warmst is?
  • Is het een ruimte waar dagelijks verschillende uren worden doorgebracht?
  • Wordt de ruimte 's zomers zo warm dat je snel een andere ruimte op zoekt?
  • Heeft het dakvenster nog geen zonnescherm?
  • Moet er nog daglicht binnenkomen?

Als het antwoord ja is op minstens één van deze vragen, dan is een zonnescherm interessant voor jou!

Niet alleen functioneel, ook gebruiksvriendelijk

Het VELUX zonnescherm type MHL is zeer gebruiksvriendelijk. Je opent gewoon het dakvenster, draait het 180 graden en maakt het scherm vast aan de twee haken aan de buitenkant van het gootstuk onderaan. Wanneer je het raam sluit, spant het doek zich automatisch voor het raam. Je kan het venster openen en sluiten, zelfs wanneer het zonnescherm neergelaten is.

De troeven van een zonnescherm op een rijtje

De warmte wordt daardoor tot maar liefst 72 % verminderd. Bovendien is het zonnescherm lichtdoorlatend (14 %), zodat je kan blijven genieten van je uitzicht.

Het VELUX zonnescherm:

  • biedt efficiënte bescherming tegen de warmte.
  • heeft een doorzichtige stof die daglicht doorlaat.
  • wordt van binnenuit geïnstalleerd.

Hoe monteer je een Velux zonnescherm?

Bij Verthus vind je de VELUX handbediende buitenzonnewering (MHL). Deze is beschikbaar in het kleur 'antraciet' (donkergrijs-zwart).

De VELUX buitenste zonneschermen passen perfect op alle VELUX dakvensters. 

Bekijk de video hiernaast om te zien hoe je een manueel VELUX buitenste zonnescherm installeert.

Bekijk hier onze Velux zonneschermen

2. Verduister het daglicht met verduisteringsgordijnen

De VELUX verduisterende gordijnen zijn een échte must voor elke kinder- en slaapkamer met dakvenster. Ze zijn ideaal voor kamers waar je het licht goed moet kunnen regelen om een goede nachtrust te hebben of overdag een rustgevend dutje te kunnen doen. De gordijnen zijn lichtdicht en zorgen voor een volledige verduistering op elk moment van de dag. Dankzij de verduisterende gordijnen zijn een korte nachtrust door een vroege zonsopgang of het moeilijk in slaap vallen door storende straatverlichting of zelfs een volle maan verleden tijd.

Verduister het daglicht met een Velux verduisteringsgordijn

Je kan steeds bij ons terecht voor verduisteringsgordijnen type DKL. Deze zijn geschikt voor manuele dakvensters en zijn manueel te bedienen. Je vindt bij ons de kleuren wit, beige, blauw en grijs. Andere kleuren kunnen we steeds voor je bestellen.

Gemakkelijk te bedienen

De manueel bediende verduisteringsgordijnen zijn gemakkelijk voor jong en oud. Het gordijn loopt in zijgeleiders die zorgen voor een soepele en traploze bediening. Grijp gewoon de handgreep onderaan het gordijn om het op- of neer te laten.

Hoe monteer je een Velux verduisteringsgordijn?

Je verduisteringsgordijn gemakkelijk monteren kan met de speciale montageblokjes Pick&Click die je afzonderlijk kan aankopen.

Opgelet! Zonder de montageblokjes is het niet mogelijk om de verduisteringsgordijnen te installeren op je raam.

De montageblokjes kun je hier vinden.

 

 

Bekijk hier onze Velux verduisteringsgordijnen

3. Regel de lichtval met rolgordijnen

Daglicht is belangrijk, maar soms kan de lichtinval vervelend zijn. Bijvoorbeeld wanneer je wilt werken, geniet van een maaltijd of televisie kijkt. Een rolgordijn biedt de oplossing om de lichtinval op elk moment van de dag te verzachten en zonverblinding te voorkomen. Daarnaast is een rolgordijn ook handig om ongewenste inkijk te voorkomen. We bieden rolgordijnen aan in de kleuren donkerblauw en beige.

Regel de lichtinval met rolgordijnen

Daglicht is belangrijk, maar soms kan de lichtinval vervelend zijn. Bijvoorbeeld wanneer je wilt werken, geniet van een maaltijd of televisie kijkt. Een rolgordijn biedt de oplossing om de lichtinval op elk moment van de dag te verzachten en zonverblinding te voorkomen. Daarnaast is een rolgordijn ook handig om ongewenste inkijk te voorkomen. We bieden rolgordijnen aan in de kleuren donkerblauw en beige.

Onderhoudsvriendelijk

De VELUX rolgordijnen werken volgens hetzelfde systeem als de verduisteringsgordijnen. De rolgordijnen zijn gemaakt van 100 % doorschijnend polyester met een coating zodat je ze gemakkelijk kunt schoonmaken.

Hoe installeer je een Velux rolgordijn?

Bekijk hier onze Velux rolgordijnen

4. Hou vervelende muggen tegen met een muggengaas

Met een Velux muggengaas, hou je muggen, vliegen, motten etc buiten en vergroot u het comfort van uw woning. 

Behou je uitzicht en geniet van frisse lucht. Zonder je zorgen te moeten maken over ongewenst bezoek van gevleugelde indringers. Het VELUX muggengaas beschermt uw woning tegen insecten zonder uw vensters te hinderen.

Hoe installeer je een muggengaas?

Het muggengaas is moeiteloos te gebruiken en kan netjes in de slanke cassette bovenaan worden opgeborgen wanneer het niet wordt gebruikt. 

Insectenhorren zijn op de muur gemonteerd en niet op het raamkozijn.

Daarom moet je de raamopening meten om een ​​hor in de juiste maat te krijgen.

Het muggengaas wordt bevestigd op de rand van de binnenbekleding. De afmetingen van deze rand bepalen dus de keuze van het muggengaas. Meet de breedte en de hoogte van de volledige opening in het plafond van de binnenafwerking om de maatcode van je Velux muggengaas te vinden.

Bekijk hier onze Velux muggengazen

Hoe vind ik mijn maat?

De verschillende soorten raamdecoratie zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig te monteren, maar moeten uiteraard passen op jouw Velux-raam.

Om de juiste raamdecoratie (rolgordijnen en zonnescherm) te vinden, moet je het raamtype en de maatcode van je Velux dakvenster kennen.

Je kan deze info aflezen van het typeplaatje op de bovenzijde van het draaiend gedeelte van je dakvenster. Dit typeplaatje is alleen zichtbaar wanneer je het dakvenster kantelt.

Noteer zeker het raamtype en de maatcode of neem er een foto van vooraleer je een bezoek brengt aan de winkel om je zonnescherm of rolgordijn te kopen.