9/10

|

1132 reviews
star full star full star full star full star full

Ben je klaar voor het nieuwe fietsseizoen?

Ga je met de fiets naar het werk? Of geniet je liever van een ontspannend fietstochtje met het gezin?

Het maakt niet uit, je fiets moet altijd in orde staan en het is belangrijk dat je goed uitgerust de weg op gaat. 

Ons assortiment fietsaccessoires zorgt ervoor dat iedereen veilig en in zijn eigen stijl de weg op kan.

Van fanatieke sporter tot recreatieve fietser. Van fietser voor het woon-werkverkeer tot fietsende kinderen.

Je vindt bij ons fietsaccessoires, fietshelmen, handige fietstassen en veel meer.

Fietshelm

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond aan dat 80 % van de fietsongevallen met dodelijke afloop kunnen voorkomen worden door het dragen van een fietshelm.

Het belang van een degelijke fietshelm is dus duidelijk. Er bestaan nochtans heel wat coole fietshelmen met leuke kleuren, figuren en verschillende vormen.

Neem een kijkje in ons aanbod fietshelmen voor jong en oud en ontdek hoe een fietshelm stevig, comfortabel en hip kan zijn!

Jouw huisdier mee met de fiets

Neem je kleine vriend mee op de fiets in één van onze verschillende fietsmanden. Met een pet trailer vervoer je je huisdier veilig en comfortabel door weer en wind.

Hij is gemakkelijk te bevestigen aan een fiets en kan bovendien omgevormd worden tot een praktische buggy. 

Wees gezien!

Doe je 's avonds nog een terrasje en verloor je de tijd uit het oog? Zorg ervoor dat je bij valavond ook nog goed gezien wordt!

Fluokledij dragen enorm bij tot de veiligheid op de fiets.

Smartphonehouder

Je hebt een grote fietstocht gepland maar kent de route niet uit het hoofd?

Wanneer je jouw smartphone wil gebruiken om te navigeren, mag je hem niet gewoon in de hand houden.

Met onze universele smartphonehouder ga je gegarandeerd veilig de juiste richting uit op je volgende fietstochtje.

Fietsstassen

Neem je graag je fiets om boodschappen te doen? Dan kan een stevige, vormvaste en handige fietstas niet ontbreken.

In ons assortiment vind je ook fietsrugzakken terug. Deze waterdichte rugzakken zijn in in een handomdraai te transformeren tot fietstas. Ideaal voor woon-werkverkeer.

Fietssloten

Indien je zeker wil zijn dat je dure elektrische fiets, koersfiets of speedpedelec er nog staat nadat je hem zorgvuldig geparkeerd hebt, dan schaf je best een degelijk en stevig slot aan.

Hoe vind je de juiste maat van je fietsband?

Het systeem om de wielmaten en bandenmaten van je fiets te weten is ingewikkelder dan het lijkt. Dat komt omdat er verschillende maatsystemen door elkaar worden gebruikt.

Welk systeem wordt gebruikt, is afhankelijk van het merk. Ook zijn er heel wat verschillende soorten banden, doordat fietsers steeds meer eisen stellen. De verschillende banden passen stuk voor stuk bij een specifieke fiets en jouw behoeften.

Als je één of meerdere nieuwe binnen- of buitenbanden voor je fiets wil kopen, is het handig dat je iets meer afweet over het maatsysteem.

Het kiezen van de juiste fietsband doe je aan de hand van een aantal kenmerken: de lengte en de breedte, het gebruik en de voordelen.

Waar kan je de maat van je fietsbanden aflezen?

Op de zijkant van je buitenband kan je twee of drie getallen zien.

Het eerste getal is de diameter van de band. Het tweede getal geeft de breedte van de band weer. Het derde getal is soms aanwezig en duidt de hoogte aan.

Belangrijk om te weten is dat als bij twee banden de maten niet op dezelfde manier worden aangeduid, bijvoorbeeld bij de ene band in decimalen en de andere in breuken, dat die twee banden onderling niet wisselbaar zijn.

Wat staat er op jouw fietsband?

Traditioneel werden bandenmaten aangegeven in Inches. Maar doorheen de jaren evolueerden de maatsystemen met de fiets mee, daardoor worden er de dag van vandaag 3 maten gebruikt.

Er wordt wel gewerkt aan één standaardmaat. Je kan op je fietsband één of meerdere van de onderstaande maten terugvinden:

1. Inch - vb. 28" x 1½

In het verleden werd de maat van fietsbanden alleen in inches (“) (1 inch = 25,4 mm) aangeduid. Het heeft geen zin om deze maat handmatig te gaan meten of controleren, want Inch kan je niet helemaal correct meten in millimeter. Ook worden de maten niet altijd volledig aangepast aan de werkelijke grootte.

Voorbeeld: fietsband 1: 28 x 1½ - fietsband 2: 28 x 1¾ x 1¼

Bij deze band is 28” de buitendiameter van de band, en 1½” de hoogte en breedte. Aan de hand van deze informatie kan je uitrekenen dat de velgdiameter 25” is. De tweede band is een band met dezelfde velgdiameter als de eerste, maar nu is de band zowel iets hoger (tweede getal) als smaller (derde getal). De buitendiameter is dus in werkelijkheid iets groter dan 28″.

2. Frans-systeem - vb. 700 x 45C

Naast de aanduiding in Inch is er ook de klassieke Franse aanduiding. Deze aanduiding wordt vooral nog gebruikt voor fietsbanden voor race- en sportfietsen.

Er zijn twee vaak gebruikte maten in het Frans-systeem:

Standaard racefietsen: 700 x 25C

Racefietsen met kleinere wielen (diameter 571 mm): 650C

Franse maat racefiets: 700 x 25, ETRTO-maat: 25 - 622

3. ETRTO-systeem - vb. 47 - 622

De verschillende oude maatsystemen worden stilaan vervangen door het Europese ETRTO-systeem. Dit systeem werd zelfs een internationale norm (ISO-norm). Op moderne fietsbanden staat de maat daarom vaak in verschillende systemen aangeduid. Het ETRTO-systeem werkt met millimeters. Het belangrijkste verschil is dat dit systeem niet vertrekt van de buitendiameter, maar van de velgmaat. Dit staat gelijk aan de binnendiameter van de band. Het ETRTO-systeem geeft de juiste maten en kan ook nagemeten worden.

Hierbij staat het eerste getal voor de breedte in millimeter van de opgepompte band. Het tweede is het belangrijkste getal: het is de diameter van de versterkingsrand van de velg in mm. Als dit nummer overeenstemt zal een band passen op de velg en als het niet overeenkomt zal hij niet passen.

Voorbeelden:

Stadsfiets: 37 - 622,  Koersfiets: 23 - 622, Bandenmaat stadsfiets

Klassieke maat standaard fietsband: 28 x 1⅝ x 1⅜, ETRTO maat: 37 – 622

Een greep uit onze merken voor fietsaccessoires.