9/10

|

1150 reviews
star full star full star full star full star full

Welke barbecue past het best bij jou?

Met merken als Barbecook, Napoleon, Weber en Broil King heeft Verthus een breed assortiment aan houtskool- en gasbarbecues. Maar welke barbecue is nu het meest geschikt voor jou? We zetten de voor- en nadelen naast elkaar.

1. Houtskoolbarbecues: voor wie houdt van de authentieke manier van barbecueën

We moeten het niet ontkennen: de heerlijke geur en smaak van houtskoolbarbecues doen ons meteen denken aan zalige zomerdagen. Kiezen voor een houtskoolbarbecue is dan ook kiezen voor een authentieke ervaring. Het aansteken van de kolen is een iets grotere uitdaging dan het aansteken van een gasbarbecue. Maar de houtskool of briketten hebben ook als voordeel dat je veel hogere temperaturen kan bereiken en dat deze barbecues zich dan ook perfect lenen tot grillen.

Onze houtskoolbarbecues

Onderhoudstips voor je barbecuerooster

Afdelingsverantwoordelijke Johnny legt uit hoe je je barbecuerooster het best reinigt:

Er zijn 3 mogelijkheden om je rooster proper te houden. Ga met een citroen over je rooster nadat je gebarbecued hebt. 2 Uurtjes laten intrekken en afspoelen met een sponsje: je zal zien dat de vetresten er heel gemakkelijk afgaan. Daarnaast kan je je barbecuerooster nog even flink verhitten met gesloten deksel na je bbq-beurt.Alle etensresten branden in één keer weg. Even schoonmaken en je rooster is weer als nieuw! Een goede tip om preventief op te treden: smeer je barbecuerooster voor het barbecueën in met plantaardige olie. Zo voorkom je niet alleen aangekoekte etensresten, maar hou je het barbecuerooster ook langer roestvrij.

2. Gasbarbecues: voor wie zorgeloos wil barbecueën

Het gemak van gasbarbecues begint bij het aansteken ervan. In een mum van tijd kan je het bbq-vlees op je gasbarbecue leggen, terwijl je bij een houtskoolbarbecue eerst moet wachten tot de houtskool aan het smeulen is. Dankzij de regelknoppen kan je de temperatuur van gasbarbecues beter controleren dan met houtskoolbarbecues. Bovendien brengt een gasbarbecue nauwelijks rook of vervuilende stoffen met zich mee. Tot slot heb je na afloop minder opruimwerk, waar je bij afloop van een houtskoolbbq de assen nog moet verwijderen.

Onze gasbarbecues

Hoe steek je je gasbarbecue correct aan?

Sluit allereerst de gasfles aan. Het is aangeraden propaangas te gebruiken. Vergeet ook zeker geen bijpassende gasregulator aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat de druk die op de gasfles staat, wordt gereduceerd. De druk in een gasfles is namelijk vaak veel hoger dan wat een barbecue nodig heeft. Controleer bij elke barbecuesessie ook zeker of er geen lek is. Daarna ga je het deksel van je gasbarbecue openen en pas dan draai je de kraan van je gasfles open. Het gas zal zich nu verspreiden doorheen je toestel.

 

Vervolgens kan je de knoppen van je branders op de hoogste stand draaien. Wanneer je een vlam ziet, sluit je het deksel van je gasbarbecue en laat je hem een 10 à 15 minuten opwarmen. Bij het eerste gebruik dien je je toestel nog een extra 5 à 10 minuten te laten opwarmen met open deksel. Pas daarna leg je voedsel op je rooster en kan het echte werk beginnen!

3. Elektrische barbecues: voor wie houdt van gemak en comfort

Het gemak van elektrische barbecues begint - net als bij een gasbarbecue - bij het aansteken ervan. In een mum van tijd kan je het bbq-vlees op je elektrische barbecue leggen, terwijl je bij een houtskoolbarbecue eerst moet wachten tot de houtskool aan het smeulen is. Daarenboven is er geen open vuur en is er dus nauwelijks rookontwikkeling. De meeste elektrische barbecues zijn simpel, makkelijk te verplaatsen en supercompact. De elektrische barbecue is ideaal voor op je terras of op balkon. 

Onze elektrische barbecues

4. Tiger Fire: voor wie niet alleen aan de bbq wil staan

Een bbq organiseren waarbij gezelligheid centraal staat? Dat kan met de Tiger Fire! De kegelvormige vuurschaal vul je in het midden met hout of houtskool. Rondom rond heb je een bakplaat waarop je vlees en vis kan dichtschroeien. Deze barbecues nodigen uit om met z'n allen rond te gaan staan. Deze robuuste vorm van outdoor cooking brengt heel wat warmte, gezelligheid en beleving aan je avond. En in de winter gebruik je 'm gewoon als vuurschaal!

Ons assortiment van Tiger Fire

Onze kwalitatieve merken

Ontdek ons aanbod barbecue