9/10

|

1173 reviews
star full star full star full star full star full

Elk jaar zie je ze tijdens de zomermaanden rondlopen door de studentensteden, al dan niet vergezeld van ouders of lief… studenten die onvermoeibaar op zoek zijn naar het ideale kot. Kwalitatief, betaalbaar en vooral met het nodige FUN-gehalte. Begin september start telkens de massale volksverhuis waarbij ze hun favoriete en onmisbare spulletjes verhuizen. Freedom … at last!

Tot ze merken dat ze eigenlijk niet aan alles gedacht hebben. Ze willen zelf koken en hebben geen potten of pannen. Of ze krijgen eten mee van de mama maar hebben niet de juiste potjes om het lekkers in te bewaren. Wij hebben alle must haves voor op kot even opgesomd om bovenstaande situaties te vermijden.

Wonen op kot

1. Badkamer

Hygiëne is heel belangrijk, zeker als je ’s avonds lekker fris ruikend een stapje in de studentenwereld zet. Investeer dus in degelijke badtextiel zoals handdoeken. 

2. Slapen

Het is algemeen geweten dat studenten véél slaap nodig hebben. Of dat slapen ’s nachts of overdag gebeurt, laten we even in het midden. Zeker is dat je met een goed kussen en een zalig donsdeken, een leuk dekbedovertrek en een comfortabele matrasbeschermer veel beter zal slapen en hopelijk helemaal uitgerust in de les zit.

Eten en drinken op kot

1. Gerechten bereiden

Studenten die koken… het bestaat en het wordt zelfs meer en meer de trend. Kokerellen voor je medestudenten of je lief wordt nog gemakkelijker met kwalitatieve potten en pannen. Voor de echte chef-koks onder ons hebben we ook verschillende apparaten waarmee je je volledig kan uitleven in de keuken. 

2. Gerechten opwarmen

Ben je toch eerder het type dat gerechten meeneemt op kot, klaargemaakt door de mama of een andere goedhartige fan van je? Deze bewaardozen worden jouw beste vrienden om die lekkere maaltijden goed te bewaren. Ook een goeie microgolfoven mag niet ontbreken om de gerechten op te warmen.

3. Servies, bestek en glazen op kot

Zorg dat je voor elke gelegenheid de juiste borden, glazen en tassen hebt. Ok, je bent student, maar eten uit een degelijk bord smaakt voor iedereen beter. 

Bij Verthus heb je keuze tussen verschillende borden, glazen (wijn, water, frisdrank en bierglazen) en ook een bestekset kan niet in je keukenlade op kot ontbreken.

Neen, je mama is er op kot niet om alle resten en andere rondslingerende overtolligheden weg te gooien. Een goed opvallende en stevige vuilbak zorgt dat je er zelf niet naast kan kijken

4. Koffiezetapparaten

Stapje gezet de avond voordien en nood aan een koffieboost vóór de les? Een betrouwbare koffiezet is jouw ultieme redding.

Een volledige kan is wat té veel, daarom kies je best voor een Dolce Gusto, Senseo of Nespresso apparaat.

Always on the go - van en naar je kot

1. Naar kot

De komende jaren zal je regelmatig van kot naar huis en omgekeerd pendelen. Investeer in een goeie valies die jaren jouw compagnon de route wordt om je vuile was, je verse kleren, eten en uiteraard ook je cursusmateriaal mee te nemen. Samsonite en AttitudeZ zijn onze favoriete merken.

2. Naar de campus

Om handig geriefd naar de les te gaan, is een American Tourister, Dakine- of O'Neill-rugzak een echte aanrader. Stevig, praktisch en stylish… maar ook ergonomisch door de versterkte rug. Zo neem je je laptop zonder last mee.

3. Met de fiets onderweg

In je studentenstad ben je er het snelst met de fiets. Naar school, naar de winkel, naar het station,... Je fiets is je beste maatje en onmisbaar. Vergeet zeker je fiets niet goed af te sluiten zodat deze niet gestolen wordt!

Let's decorate it

Last but not least, maak een echte 'thus' van je kot. Bij Verthus vind je handige opbergboxen om alles een plaatsje te geven, maar ook trendy deco en mooie plantjes om je kamer op te fleuren.

De mooiste fotoherinneringen hang je op aan een fotowandrek, je kan je kot helemaal cosy maken met de zachtste plaids.

Heeft je kot nog een likje verf nodig? Ook daarbij kunnen we je helpen!