9/10

|

906 reviews
star full star full star full star full star leeg

Elk jaar zie je ze tijdens de zomermaanden rondlopen door de studentensteden, al dan niet vergezeld van ouders of lief… studenten die onvermoeibaar op zoek zijn naar het ideale kot. Kwalitatief, betaalbaar en vooral met het nodige FUN-gehalte. Begin september start telkens de massale volksverhuis waarbij ze hun favoriete en onmisbare spulletjes verhuizen. Freedom … at last!

Tot ze merken dat ze eigenlijk niet aan alles gedacht hebben. Ze willen zelf koken en hebben geen potten of pannen. Of ze krijgen eten mee van de mama maar hebben niet de juiste potjes om het lekkers in te bewaren. Wij hebben alle must haves voor op kot even opgesomd om bovenstaande situaties te vermijden.

Wonen

1. Slapen

Het is algemeen geweten dat studenten véél slaap nodig hebben. Of dat slapen ’s nachts of overdag gebeurt, laten we even in het midden. Zeker is dat je met een goed kussen en een zalig donsdeken, een leuk dekbedovertrek en een comfortabele matrasbeschermer veel beter zal slapen en hopelijk helemaal uitgerust in de les zit.

2. Badkamer

Hygiëne is heel belangrijk, zeker als je ’s avonds lekker fris ruikend een stapje in de studentenwereld zet. Investeer dus in degelijke handdoeken en washandjes. Een badmat is dan weer een interessante aanwinst als je geen zin hebt om voortdurend te dweilen rond de douche.

Koken

1. Gerechten bereiden

Studenten die koken… het bestaat en het wordt zelfs meer en meer de trend. Kokerellen voor je medestudenten of je lief wordt nog gemakkelijker met kwalitatieve potten en pannen. Voor de echte chef-koks onder ons hebben we ook verschillende apparaten waarmee je je volledig kan uitleven in de keuken. Of je nu zelf je eigen brood wil bakken, of midnight snacks wil bakken zonder olie, we hebben het perfecte materiaal ervoor. 

Ben je toch eerder het type dat gerechten meeneemt op kot, klaargemaakt door de mama of een andere goedhartige fan van je? Deze bewaardozen worden jouw beste vrienden om die lekkere maaltijden goed te bewaren.

2. Servies

Zorg dat je voor elke gelegenheid de juiste borden, glazen en tassen hebt. Ok, je bent student, maar eten uit een degelijk bord smaakt voor iedereen beter. Spendeer je liever geen budget aan servies dat makkelijk kan breken? Ook daar hebben we een oplossing voor: het onbreekbaar servies van Mepal!

Neen, je mama is er op kot niet om alle resten en andere rondslingerende overtolligheden weg te gooien. Een goed opvallende en stevige vuilbak zorgt dat je er zelf niet naast kan kijken

3. Drinkflessen

Heb je graag je eigen drankjes tijdens de les of in de fitness? Deze drinkflessen zijn ideaal om jouw favoriete drankje – wat dit ook mag zijn – overal mee naartoe te nemen.

4. Koffiezetapparaten

Stapje gezet de avond voordien en nood aan een koffieboost vóór de les? Een betrouwbare koffiezet is jouw ultieme redding.

Always on the go

1. Naar kot

De komende jaren zal je regelmatig van kot naar huis en omgekeerd pendelen. Investeer in een goeie valies die jaren jouw compagnon de route wordt om je vuile was, je verse kleren, eten en uiteraard ook je cursusmateriaal mee te nemen. AttitudeZ is hierbij een merk dat we zeker aanraden: super stylisch en tegelijkertijd betaalbaar!

2. Naar de campus

Om handig geriefd naar de les te gaan, is een Dakine- of O'Neill-rugzak een echte aanrader. Stevig, praktisch en stylish… maar ook ergonomisch door de versterkte rug. Zo naam je je laptop zonder last mee.

Decorate it!

Last but not least, maak een echte 'thus' van je kot. Bij Verthus vind je handige opbergboxen om alles een plaatsje te geven, maar ook trendy deco en mooie plantjes om je kamer op te fleuren. Heeft je kot nog een likje verf nodig? Ook daarbij kunnen we je helpen! Hier hoef je jezelf niet in te houden, no parents allowed ;).