9/10

|

1132 reviews
star full star full star full star full star full

Lente! De eerste zonnestralen brengen ons allemaal naar buiten. Maar... Is je tuin hier al op voorbereid? Hoe ziet de ideale tuin eruit voor jou? Eén met veel bloemen en planten? Of liever een strak lounge-paradijs?

Er zijn veel manieren om je tuin, terras of balkon te laten stralen in de lente. En wij tonen je hoe!

Tip 1: Stem je tuinset af op de beschikbare ruimte

1. Voor je balkon, koertje of andere kleine buitenruimte

Elke buitenruimte verdient het om te stralen. Zelfs het kleinste balkon of terras! En er zijn verschillende oplossingen om toch zitruimte te creeëren in de kleinste ruimte.

1. Bistrosets

Met een compacte bistroset kan je genieten van de zon zonder al te veel ruimte in te nemen. Bistrosets hebben een hoge decoratieve waarde, maar met gemakkelijke stoelkussens zijn ze zeker ook functioneel. Ideaal voor jouw tuin? Je vindt ze hier!

3. Egg chairs

Deze hangstoelen met standaard hebben al enkele jaren hun intrede gevonden in de Vlaamse tuinen. Het is ook de ideale oplossing voor als je weinig ruimte hebt. Gezelligheid troef met een goed boek en een fris drankje onder een blakende zon.

2. Balkonset

Deze balkonset neemt meer ruimte in dan een bistroset en heeft een hogere functionele waarde. Wicker is ook dit jaar weer populair: heft geeft een bepaalde rust aan je tuin. De kleine ronde bijtafel neemt weinig plaats in, maar is wel net groot genoeg voor jullie aperitiefmomentje.

4. Hangstoel

Niet genoeg plaats voor de standaard van een egg chair? Dan kies je beter voor een hanstoel. Je bevestigt deze gemakkelijk aan je afdak. Onze hangstoel in katoen afwerking roept Ibiza-vibes op en je waant je er meteen op vakantie mee.

2. Een terras met tuinset

Heb je een woning met een mooi terras? Als je graag vrienden of familie uitnodigt, kan een tuinset niet ontbreken. Met merken als Lafuma, Nardi en 4SeasonsOutdoor hebben we een uitgebreid aanbod aan tuinsets. Sterker nog, met Nardi hebben we niet enkel tuintafels voor 6 personen, maar de uitschuifbare Rio-tafel laat het toe om met 8 mensen aan tafel te schuiven. De tuintafels en -stoelen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar: kunststof, teak, metaal etc...

3. Een comfortabele loungeset voor je gazon

Als je wat meer plaats hebt, kan je een loungeset overwegen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en materialen en dus ook verschillende prijsklasses. 

Tip 2: outdoor decorations geven de final touch!

Je binnenruimte fraai je toch ook op met wat deco, dus waarom de buitenruimte niet? En zoek het daarvoor niet te ver. Buitenkussens en bloempotten en hebben een hoge decoratieve waarde en zorgen, naast de fleurige bloemetjes, voor kleur in je tuin! Wat dit jaar helemaal terug is? Schattige fonteintjes en rustgevende beelden.

Tip 3: Maak je tuin klaar voor je dieren

"In mei leggen alle vogels een ei". Zorg dus voor een leuk nestkastje waarin vogels hun nestje kunnen maken. Ook je andere dieren verdienen misschien een nieuwe frisse lentestart met een nieuw hokje? Bij Verthus zorgen we ervoor dat alle diertjes een 'thus' hebben: