9/10

|

1132 reviews
star full star full star full star full star full

Bij Verthus hebben we de weg van de grasmaaiers op benzine verlaten en zetten we volop in op grasmaaiers op accu. We hebben verschillende merken in ons assortiment en maken je hier graag wegwijs in.

Sta je in voor het onderhoud van tuinen en zoek je dus een grasmaaier voor professioneel gebruik? Vraag dan zeker een demo aan bij Verthus, waarbij je de kans krijgt om verschillende modellen uit te testen en we je graag verdere informatie geven. 

Gras maaien: waarom, hoe en wanneer?

Door je gras te maaien geef je nieuwe sprietjes de kans om uit te groeien. Bij lang gras kan de zon namelijk moeilijker aan de bodem, waardoor kleine sprietjes weinig overlevingskansen hebben. In plaats daarvan nestelen mos en onkruid zich in dat geval aan de bodem. Het maaien van je gras zorgt er dus voor dat het gezond en groen blijft. Dit zou je kunnen doen denken dat je je gras zo kort mogelijk moet maaien. In het voorjaar zijn de nieuwe wortels en scheuten echter gevoelig, dus te kort maaien levert ook hier weer een minder mooie grasmat op.

 

De beste hoogte om het gras te maaien is tot 3 à 4 cm lengte. Maai tussen mei en augustus minstens een keer per week, bij warm en vochtig weer elke 4 dagen. Zet bij de laatste maaibeurt in oktober de messen wat hoger (5 à 6 cm) zodat het gras energie kan opslaan om de winter door te komen. 

Type gazon 1: krappe tot middelgrote gazons

Heb je een kleinere tuin of een tuin met weinig gras? Dan is het aangeraden om een grasmaaier met een smallere maaibreedte te nemen. Zo ben je voldoende wendbaar om smallere ruimtes aan te pakken.

Type gazon 2: middelgrote gazons

Heb je een middelgrote tuin waar je overal goed doorkan? Dan kan je een grasmachine overwegen met een bredere maaibreedte om de klus sneller te klaren.

Type gazon 3: grote gazons

Ook voor de professional hebben we kwalitatief materiaal. Sta je in voor het onderhoud van grote tuinen? Dan kan één van onderstaande machines hulp bieden. Geraak je er niet aan uit welke grasmaaier het best geschikt is voor jou? Bij Verthus kan je gemakkelijk een demo aanvragen waarbij je enkele toestellen kan uittesten en we je graag nog wat extra info geven. 

Enkel nog grasmachines op accu bij Verthus

"Het is al sinds enkele jaren dat we resoluut hebben gekozen voor tuinmachines op accu. De voordelen hiervan zijn niet min: maaien op accu is veel duurzamer, zorgt voor minder geluid en lagere gebruiks- en onderhoudskosten, en stoot geen schadelijke dampen uit. Maaien op accu heeft een grote stap vooruit gezet: het is ook geschikt voor grote gazons en je hoeft niet aan kracht in te boeten ten opzicht van grasmaaiers op benzine". Afdelingsverantwoordelijke Geert is tevreden over de evolutie die de grasmaaiers hebben meegemaakt.